lunes, 14 de mayo de 2012

Anàlisi de webs educatives: edu365


Edu365 és un portal educatiu inclòs dintre del XTEC i per tant pertany al Departament d’Ensenyament. Està destinada principalment a alumnes, on podem trobar tot tipus d’activitats interactives i pàgines educatives sobre continguts del currículum, que alhora poden fer servir els mestres com a recursos per a completar les activitats escolars. El fet de tenir-les en xarxa permet a alumnes i famílies accedir-hi des de casa, per tal de practicar i aprofundir en continguts i habilitats específiques. Tot i que abasteix les diverses etapes educatives obligatòries i el batxillerat (l’apartat de formació professional ens trasllada a un altre portal), em limitaré a comentar la que correspon a l’etapa primària, que és la que ens interessa en aquest cas. 

L’aspecte visual de la pàgina és simple i colorit, fent servir lletres grans i imatges de mides petites, com si fossin icones, clarament destinada als usuaris més petits. Destaca el logotip de l’òliba, l’animal que simbolitza la saviesa. La seva interfície la podem dividir en: menú temàtic per àrees (esquerra), panell de novetats (dreta), destacats (part inferior) i altres enllaços (botons del centre). 


A la part esquerra trobem un llistat amb les diverses àrees del currículum (cinc llengües diferents, incloent l’occità). Si cliquem a sobre ens trasllada a una altra pàgina on se’ns mostren les activitats (una imatge i una veu descripció). A més, en aquests apartats trobem més enllaços d’interès i un botó per accedir a recursos destinats als mestres (força interessant aquest apartat). Tornant a la pàgina de primària, podem accedir directament a activitats a través dels destacats i les novetats. Al centre, però, trobem diversos botons que tracten temàtiques transversals encapçalats per un de més gran que ens porta a un escriptori virtual. Aquest és molt simple, al meu parer no s'aprofita gens.

Els continguts d’edu365 són activitats interactives, jocs i pàgines interessants sobre els continguts del currículum. En comparació amb XTEC, edu365 és un espai molt més accessible i ben organitzat, més intuïtiu. No obstant, li segueixen mancant eines de participació entre usuaris i els recursos que podem trobar-hi són escassos.

La meva valoració, pensant en la utilitat que pot tenir per als seus destinataris, és de 2 sobre 5.

No hay comentarios:

Publicar un comentario